Редактор: e-mail: Кадър бТВБългария е бедна, защото не идват инвеститори. Не идват,

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВБългария е бедна, защото не идват инвеститори. Не идват,
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Ако стана депутат, ще попитам Бойко Борисов дали е вярно, че иска да спре АЕЦ Козлодуй през 2024 година

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

България е бедна, тъй като не идват вложители. Не идват, тъй като няма промени. Хората, които желаят да влагат пари, желаят да бъдат спокойни и в случай че възникне проблем, да има правосъдна система, в която да отидат и казусът да бъде решен. Само че при липса на правосъдна промяна, при съществуване на незнание в ръководството, тъй като в случай че проследим по този начин наречената ни народна власт, първо, няма промени, второ, има разбойническа приватизация, вампирско незнание по ръководството. Знаете какво се случи 1997-а, едно момченце, което в този момент отново желае да бъде народен представител, искаше да ръководи страната, само че той просто не можеше, не знаеше по какъв начин, и ни докара до финансова рецесия. Дойде след това царят и опустоши всичико, само че нищо не направи.

Това съобщи Мика Зайкова в " Лице в лице " по бТВ. 

Да, ще дойдат вложителите, само че когато има престиж, когато има закони и когато хората са сигурни за парите си, по-късно ще дойдат. И по-късно пристигна това 10-11-годишно упрваление на господин Борисов, в което разцъфтя политическата корупция. Не че в другите страни няма корупция, има. Ако погледнеш една Ирландия, тя потегля с равнището на България, когато влиза в Европейския съюз. Навсякъде се краде, на всички места има такива неща, само че големите пари, които изсипа Европейския съюз от предприсъединителните фондове 2004-та година, до момента тези пари не се оползотвориха дейно. Просто се ограбиха, а частта, която беше вложена, беше вложена неефективно и резултатите са налице, добави Зайкова. 

Първо, ние сме една ресурсноемка страна в Европейския съюз. За единица БВП ние използваме запаси 6,8 пъти повече, в сравнение с междинните европейци и 3,6 пъти повече сила, в сравнение с междинния европеец. Е, каква облага очакваш. Освен това на равнището на техника и технология сме от 50-те години на 20-и век, и в този момент беше момента, в този момент имаме тая опция. Значи, оставям всичко настрани, че са крали, че са влагали неефективно. Да, в случай че ние бяхме създали най-малко непокътнат проект за възобновяване, и да можем да създадем стопанската система да е на равнището на 21-ви век. Извинявай, кое е най-важно от това, което ни сподели Европа. Тя ни сподели: ние ще ви дадем едни 13 милиарда, само че вие би трябвало да извършите няколко неща, сподели още Зайкова.

На мен проектът за възобновяване не ми харесва. От 2 милиарда и 520 милиона евро, заложени са единствено 400 млн. в нововъведения, другото е за саниране, поправки, ей такива неща, от които може да се краде. Да вземем стопанската система. Нашата повече е кафява стопанска система, по която сме на трето място в Европа след Полша и Германия. От нас Европа желае да създадем по този начин, че кафявата стопанска система да е по-малко, все по-малко да са нуклеарните излъчвания и да продължи живота на тази планета. Как може Полша и Германия да защитят националните си ползи, там има хиляди служащи, работещи в мината, само че се договориха с тях, че би трябвало да стане постепенено. Те имат контракти до 2050 година, а господин Борисов козирува и сподели, че ще го направи до 2024 година. Ако стана народен представител, желая също да го попитам, правилно ли е че, желае да спре АЕЦ Козлодуй през 2024 година, по този начин най-малко се приказва, не съм сигурна, само че единствено с водни централи не става, сподели още Мика Зайкова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР